Recipe – a sponge cake
Widzisz materiał niedostępny w całości.
TŁUMACZENIE:
Przepis – biszkopt
Składniki:
3 jajka
175g zwykłej mąki
woda
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125g cukru
- Ustaw piekarnik na 180°C, żeby go nagrzać.
- Najpierw oddziel żółtka od białek.
- Następnie ubij białka na sztywną pianę. Podczas ubijania stopniowo dodawaj cukier i żółtka.
- Zmieszaj mąkę z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i powoli dodawaj ją do jajek. Jeśli mikstura jest za sucha lub za gęsta, dodaj wodę łyżką stołową.
- Na koniec dodaj wanilię i zmieszaj składniki.
- Włóż ciasto do tortownicy i piecz je przez około pół godziny w temperaturze 180°C.
- Wyłącz piekarnik i zaczekaj kilka minut zanim wyjmiesz ciasto, żeby ostygło.
- Dekoruj, gdy całkowicie wystygnie.
Prześlij link znajomym na: